INO. FUDBAL

Ubjedljiva pobjeda nad Moldavijom

Fudbalerke Crne Gore ubjedljivo su savladale Moldaviju u danas odigranom prijateljskom meču.

Naša selekcija odigrala je na visokom nivou i sa 6:1 nadigrala rivala.

Briljirala je Armisa Kuč, koja je postigla dva gola, uz to i iznudila jedanaesterac.

– Dobro smo otvorili utakmicu, poveli nakon četrdesetak sekundi i onda kao da smo pomislili da ćemo do kraja igrati lako. A nije bilo. Ipak, u drugom poluvremenu smo iskoristili šanse i ubjedljivo pobijedili. Ovakva pobjeda raduje, bilo je dosta dobrih stvari, ali ima dosta toga što treba popraviti. Obratićemo pažnju na to i, nadam se, uspjeti da popravimo do početka Lige nacija. Čeka nas još jedan meč sa Moldavijom, sigurno da ćemo kombinovati sastav, kako bismo dali šansu ostalim djevojkama, kazao je selector Mirko Marić.

Meč sa Moldavijom Crna Gora je otvorila na gotovo savršen način. Slađana Bulatović je dala loptu za Kuč, koja je bila precizna sa desetak metara iskosa. Ubrzo je vođstvo moglo da bude udvostručeno, ali je udarac Bulatović sa nekoliko metara zaustavila Natalija Munteanu.

Gošće su sredinom drugog poluvremena u dva navrata zaprijetile, ali je Anastasija Krstović bila sigurna.

I nastavak utakmice krenuo je kako treba za Crnu Goru. U 49. minutu Kuč je oborena u šesnaestercu Moldavije, dok je siguran izvođač jedanaesterca bila Bulatović.

Kratak bljesak Moldavke su imale u 61. minutu, kada je Irina Topal postigla lijep pogodak sa dvadesetak metara. To kao da je dodatno poguralo domaće, koje su do kraja postigle još četiri gola.

U 64. minutu Kuč je majstorski reagovala poslije asistencije Bulatović, da bi petnaestak minuta kasnije Jelena Vujadinović iskoristila dugu loptu Jelene Karličić.

U razmaku od četiri minuta, od 82. do 85, istakla se Nikolina Cakovića sa dva postignuta gola, čime je spuštena zavjesa na ovu utakmicu.

Drugi duel istih selekcija igra se u subotu 18. februara, sa početkom od 12 časova, na Trening kampu FK Budućnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *