MERDIJANBET 1.CFL TOP VIJESTI

Deliju skandirao cijeli stadion

VELIKA PODRŠKA ZA ANDRIJU DELIBAŠIĆA

Navijači Crne Gore i pristalice Srbije navijale su svako za svoju reprezentaciuju u duelu Sokolova i Orlova (0:2), pod okriljem kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali su u jednom trenutku bili složni.

Razvijanje transparenta „Andrija, pobijedi još jednom!“ ispraćeno je gromoglasnim aplauzima i ovacijama obe strane, jer je Delibašić omiljeno lice i u domovini i u Beogradu, gde je igrački stasao.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crnogorci ga pamte kao nekada veliku nadu Sutjeske iz Nikšića i jednog od vođa nacionalnog tima, nakon osamostaljenja države, dok se iza „plota“ još sećaju njegovih sjajnih partija u dresu Partizana.

Svima je iskreno stalo da dobije bitku sa kancerom, pa su 41-godišnjem treneru sa tribina poželeli da savlada malog zlog protivnika. Baš onako kako je radio kao centarfor, rveći se sa tuđim defanzivama.

Pamte se i njegovi golovi iz grupne faze Liga šampiona, protiv Porta i Olimpika  iz Marselja u sezoni 2003/04.

Posle Partizana, igrao je za Majorka, potom i za Bragu, Aek, Beira Mar, Sosijedad, Erkules, te Rajo Valjekano, da bi pred kraj karijere nastupao za Ratčaburi na Tajlandu i Sutjesku  iz Nikšića.

Delibašić je na 20 mečeva za reprezentaciju Crne gore  postigao šest golova, da bi po završetku igračke karijere radio kao trener u Budućnosti a sada samostalno radi trenerski posao u Mornaru iz Bara.

IZVOR : WWW.DANAS.RS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *