TOP VIJESTI

Bakir Nurković: fudbalski dragulj iz Rožaja, kapiten BiH i nada Sarajeva

 

Je li Crna Gora izgubila još jednog fudbalskog talenta ?

 

Bakir Nurković je rođen 5. aprila 2005. u Rožajama,  potpisao profesionalni ugovor s FK Sarajevom u maju  2022. Nurković je   kapiten  U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine, igra  na poziciji ofanzivnog veznog igrača.

Na utakmici odigranoj 17.septembar je Sarajevo U18 – Tuzla Sity u19 Sa postigao dva gola  i imao jednu ključnu asistenciju. Što je ispraćeno od fudbalskih  skauta na društvenoj mreži X.

 

 

Nurković je sa  12 godina napustio je Crnu Goru i  pridružio se  Akademiji FK Sarajevo, gdje je brzo postao jedan od najboljih igrača u mlađim kategorijama.

Nedavno je ostvario značajan trenutak u svojoj karijeri – debitovao  je za prvu ekipu FK Sarajevo, što predstavlja veliki korak naprijed za ovog mladog fudbalera. Ta prilika ukazala mu se u aprilu  2023. na utakmici protiv Leotara, kada mu je trener Mirza Varešanović omogućio prve seniorske minute.

 

Njegova talentirana igra nije prošla nezapaženo ni kod evropskih klubova. Adis Junuzović, menadžer  koji brine o karijeri Nurkovića , pohvalio je Nurkovića i izjavio da je “moderan vezni igrač, box to box igrač koji dominira desnom nogom te ima dobre organizatorske sposobnosti.”

 

Junuzović je dodao da je Nurković “pravi vođa” i da to dokazuju “kapitenske trake koje je nosio u juniorskim selekcijama Sarajeva i juniorskoj reprezentaciji BiH.” Prema njegovim riječima, Nurković bi se odlično snašao u talijanskoj Serie A i spomenuo da bi Juventus mogao biti dobar izbor za ovog talentiranog mladića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *