INO. FUDBAL

Četiri stranca u protokolu , pomoć Sutjesci i Breznici

Usvojene su i Propozicije takmičenja (1. CFL, Druga liga Crne Gore, Kup Crne Gore, Omladinska liga, Kadetska liga i baraži za popunu Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore) za predstojeću sezonu, Predlog učesnika Omladinske i Kadetske lige, Predlog odluke o troškovnicima za sezonu 2022/23 kao i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o fudbalskim takmičenjima. 

Usvojene je predlog Sudijske komisije u listama sudija i kontrolora suđenja za sezonu 2022/23 i predlog Komisije za takmičenje o listama delegata za predstojeću sezonu.

Izvršni odbor usvojio je molbu FK „Sutjeska“ za finansijsku pomoć u organizaciji utakmica kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, kao i molbu ŽFK „Breznica“ za pomoć i podršku za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona za žene. Iznos pozajmljen FK „Sutjeska“ i ŽFK „Breznica“ biće nadoknađen od finansijskih sredstava koja Evropska fudbalska asocijacija opredjeljuje za učešće u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja.

Na predlog klubova 1. CFL donijeta je odluka da se u takmičarskoj sezoni 2022/23 tokom trajanja utakmice (svih 90 minuta) na terenu obavezno nalazi jedan igrač rođen 2002. godine i mlađi. Takođe, prihvaćen je predlog klubova o povećanju broja stranaca – od sezone 2022/23 u zapisniku utakmice moći će da se nađu četiri igrača koji nisu državljani Crne Gore, dok će na terenu maksimalno moći da se nađu trojica stranaca.

Izvršni odbor prihvatio je ponudu Nyon Sport Group, kompanije sa sjedištem u Švajcarskoj koja se bavi kupovinom i prodajom televizijskih i srodnih prava, za kupovinu televizijskih, betting i data (podaci) prava za 1. CFL i Kup Crne Gore. Ugovor sa kompanijom biće potpisan na period od četiri godine i važiće za sezone 2022/23, 2023/24, 2024/25 i 2025/26. Fudbalski savez Crne Gore će kroz sudski postupak tražiti ostvarenje prava i naknadu od kompanije Savana Commercial Retail koja je jednostrano raskinula ugovor u poslovno-tehničkoj saradnji i vlasništvu televizijskih prava potpisan u julu 2021. godine i koji je važio za sezone 2021/22, 2021/23 i 2023/24.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *