TOP VIJESTI

Smjene trenera u Crnoj Gori: Devet mjeseci,10 promjena , ko je sledeći ?

Od početka sezone u Telekom 1 . CFL došlo je do 10 promjena trenera , čime se još jednom potvrdilo da treneri na klupi fudbalskih klubova u našoj zemlji prolaze kroz Tantalove muke i jasno da klubovi nemaju nikakve dugoročne planove i sve se radi od danas do sjutra .

Samo trojica trenera vode klubove s kojim su započeli sezonu. U pitanju su Milija Savović, koji će sa Sutjeskom kako sada stoje stvari osvojiti titulu prvaka Crne Gore , njegov kolega iz Jezera Mladen Lambulić iz ekipe Jezera i Dragoljub Djuretić iz Zete.

Podgorica je “lider” u ovom statističkom parametru. Sa Podgoricom je sezonu otvorio Dejan Roganović, a onda su DG Arenom prodefilovali , Vesko Stešović , Nenad Vukčević i sadašnji trener Vojo Pejović.

Više od jedne promjene ove sezone, osim Podgorice , doživjeli su Rudar iz Pljevalja (Zorana Govedaricu naslijedio Rade Petrović Njegoš , a onda je Srdjan Nikić naslijedio Rada Petrovića Njegoša) .

Petrovac (ekipu trenirali Nenad Vukčevć, Vladimir Janković i Peco Rakojević) i Dečič sezonu je počeo Edis Mulalić zamjenio ga je Miljan Radović a nedavno je promovisan Vladimir Janković.

Trenere su mijenjala Budućnost , Mornar Bar , Iskra . U vrlo kratkom periodu Mladena Milinkovića je zamijenio Aleksandar Nedović , dok je umjesto Slavoljuba Bubanje ekipu Mornara preuzeo je Andrija Delibašić a u ekipi Iskre posle sporazumnog raskida sa Srdjanom Nikićem čekamo nasljednika pošto ekipu vodi Milivoje Novović koji ne posjeduje UEFA Profi licencu neophodnu za vodjenje ekipe.

Do kraja sezone u Telekom 1.CFL ostalo je šest kola. Sedam “finala” za brojne klubove koji imaju ambicije u gornjem i donjem dijelu tabele. Preostaje da vidimo da li će biti novih smjena na klupama naših prvoligaša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *