Igrao je tri godine sa Neymarom  u mladjim kategorijama Santosa , danas produžio saradnju sa Dečićem

 

Dečić je na svojim društvenim mrežama objavio da je produžio saradnju sa 30-godišnjim Brazilcem Caiquem Chagasom na još jednu godinu. Sjajni Dečićev  brazilac Chagas je u periodu od 2010. do 2013. godine igrao zajedno sa Neymarom u fudbalskoj školi Santosa, gdje su obojica pokazali veliki talenat i potencijal.

Oliver Šarkić-Midfielder

   7.39

Sofascore rating

Draško Božović -Midfielder

   7.38

Caique Chagas-Midfielder

   7.18

Bojan Matić -Midfielder

   7.15

Statistika Chagasovog učinka u prošloj sezoni govori da je odigrao 30 utakmica, postigao jedan gol i upisao 4 asistencije. 

Po ocjeni SofaScore-a, on je treći najbolje ocijenjeni igrač Dečića, iza Šarkića i Draška Božovića.

Caique Chagas je prošao zanimljiv fudbalski put prije dolaska u Dečić. 

Po dolasku  u Crnu Goru počeo je u Drugoj ligi u ekipi Arsenala iz Tivta , nastavio u Premijer ligi Bosne i Hercegovine /Zvijezda 09/, a zatim se opet  vratio u Crnu Goru gdje je igrao za Bokelj, Sutjesku i Petrovac, prije nego što se prošle godine pridružio Dečiću.

“Veoma sam srećan što sam produžio ugovor sa Dečićem, ostajem da igramo dobar fudbal i da probamo da što dalje “guramo” u Evropi i da budemo prijatno iznenađenje za sve!” rekao je Chagas.

“Nije bio lak put od druge lige do ovog nivoa, ali uvijek sam dao sve od sebe na terenu. 

Zahvaljujući tome, uspio sam da se nametnem u svakom klubu u kojem sam igrao. 

Radio sam i davao sve od sebe , i znao sam da se taj profesionalni pristup vratiti dobrim stvarima za mene”, dodao je iskusni Brazilac.