TOP VIJESTI

Milan Lola Smiljanić u Mornaru

Sportski sektor Mornara na čelu sa sportski direktorom Mitrom Novakovićem dovode bivšeg kapitena Partizana u svoje redove.

Milanu Smiljaniću istekao je ugovor sa Partizanom, a crno-beli su mu ponudili mesto trenera u Teleoptiku. Ipak, iskusni vezista i dalje želi da igra fudbal, vjerovatno šta je odlučilo da tridesetpetogodišnji fudbaler dodje u Mornar je da je bio saigrač sadašnjim trenerom Mornara Andrijom Delibašićem u Partizanu .


Ko je Milan Lola Smiljanić ?

Podsetimo, seniorsku karijeru počeo je 2005. godine, kada je iz omladinskog prekomandovan u prvi tim Partizana i tu se zadržao do 2007. godine i saradnje sa Miroslavom Đukićem.


Verovatno se sećate da je potom otišao u španski Espanjol, pa na pozajmicu u Sporting Hihon, ali se 2010. vratio u Partizan gde je ostao u naredne tri godine.

Iz Humske je tada otišao u Tursku, u redove Genčlerbirligija, gde je nastupao zajedno sa Nemanjom Tomićem, Radosavom Petrovićem, Duškom Tošićem…


Tu se zadržao dve godine, a onda se preselio u Izrael, u redove Makabija Netanje. Godinu dana kasnije, Smiljanić je prihvatio zanimljivu ponudu iz Australije od Pert Glorija, gde se pridružio svom vršnjaku i nekadašnjem saigraču iz Partizana Nebojši Marinkoviću.

Ipak, tamo se nije dugo zadržao, svega nekih šest meseci, nije mu se ispunila želja da osvoji titulu, a posle kraće pauze, prošlog leta se odlučio na povratak u Izrael, gde je ovoga puta branio boje Hapoel Aškelona.
Njegov klub tokom proleća nije uspeo da izbori opstanak u eliti, ispao je u drugu ligu, pa je Smiljanić ponovo spakovao kofere i – vratio se u Partizan kao zamena za Marka Jevtovića koji je otišao u turski Konjaspor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *