TOP VIJESTI

Mini intervju sa TakerU Komiyom prvim strijelcem 2. CFL

Takeru Komiya  prvi strijelac  2. CFL.

 

Posle 13.odigranig kola Druge Crnogorske lige na vrhu liste strijelaca  je japanski fudbaler Takeru Komiya koji je postigao devet golova, prate ga sa sedam golova  Dejan Pepić iz Bokelja.

 

Utakmice na kojima je postigao golove :

Ime
Takeru Komiya
Nationality
jpnJapan
Current Team
PODGORICA

2. CFL

SeasonTeamGoalsAssistsYellow CardsRed CardsAppearancesWin RatioDraw RatioLoss RatioOwn Goals
23/24PODGORICA15010977.780.0022.220

 

 

Ko je Takeru Komiya ?

Takeru Komiye je rođen 14. avgusta 2001. godine u Nishinomiyi, pokrajina Hyogo, Japan . Stigao je u Crnu Goru 7. aprila 2023. godine kada je imao 20 godina. Prije dolaska u Crnu Goru, igrao je na japanskom univerzitetu Ritsuneikan .

 

Grad iz koga dolazi Komiya  Nishinomiya, koji se nalazi izeđu Kobea i Osake,  poznat je  po Kōshien stadionu, gdje se održava godišnje prvenstvo srednjoškolskog bejzbola u Japanu. Ovaj stadion takođe služi kao domaći teren za bejzbol tim Hanshin Tigers.

Najpoznatiji fudbalski klub je Wissel Kobe za koji je nastupao naš Stefan Mugoša. Vissel Kobe je postao posebno poznat nakon što je 2018. godine doveo nekoliko poznatih svjetskih fudbalskih igrača, uključujući i legendu Barcelone, Andresa Iniestu tus u još igrali David Vila i Lukas Podolski.

 

 

U Crnoj Gori Komiya je  nastupao je osim  Podgorice i ekipu Jezera , ovo je najboolja sezona  za njega od dolaska u Crnu Goru.

 

Rolaj Me : Koliko ti  je bilo potrebno  vremena  da se adaptiraš  na crnogorsku ligu?

 

Takeru Komiya: Bilo mi je potrebno oko 10 mjeseci da se potpuno prilagodim na crnogorsku ligu. Trebalo mi je dosta vremena, ali sada se osjećam veoma dobro  i mislim da je došlo vrijeme da   mogu pružiti maksimalan učinak na terenu .

 

 

 

RolajMe : Koga fudbalera najviše cijeniti  u  reprezentaciji Crne Gore ?

 

Takeru Komiye: Moj izbor  je Stefan  Mugoša, koji je igrao u Japanu u Wissel Cobeu   . U Japanu  je potrebna izuzetno dobra fudbalska  tehnika,i zato ga cijenim i  mislim da vrhunski fudbaler.

 

Rolaj Me: Vjerujete li da ekipa Podgorica ima potencijal  da ove godine  napravi promociju u Meridianbet 1.CFL?

 

Takeru Komiye:Mislim da ekipa Podgorica ima visokokvalitetne igrače na svakoj poziciji i igramo kvalitetan ofanzivni  fudbal. Vjerujem  da imamo kvalitet za Prvu ligu i da ćemo to dokazati. Mislim da sam imao sreću da postanem dio ovoga tima, i daću svoj maksimum da ostavrimo dobre rezultate .

 

Rolaj : Možeš li nam opisati sebe kao igrača ?

 

Takeru Komiya: Mislim da su moje najbolje osobine brzina  i efikasnost  u napadu. Trudim se da postanem igrač koji će praviti “probleme” najboljim defanzivcima uz suparničkog tima  .

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *