INO. FUDBAL

Navijači Novog Pazara napali svog kapitena, Rasim Ljajić zbog skandala napustio klub

Nekoliko navijača Novog Pazara fizički je napalo golmana Filipa Kljajića i zbog toga je Rasim Ljajić napustio taj srbijanski klub.

On je donedavno bio čelnik Pazaraca, a sada je javno napustio tu funkciju i to potvrdio Mozzart sportu. Također, Ljajić je uputio izvinjenje i bivšem golmanu Partizana te njegovoj porodici i zapitao sve – ko će nakon te sramotne scene doći da igra u Novom Pazaru?

“Nakon incidenta nekoliko navijača, koji su fizički napali golmana Kljajića, želim da saopštim da se potpuno povlačim iz kluba i da ne želim više da imam bilo kakve veze s FK Novi Pazar. Ovo je prevršilo svaku mjeru i svako dalje ostajanje u klubu za mene lično bi predstavljalo nepotrebnu kompromitaciju. Već sam jednom, prije nekoliko mjeseci, upozorio da klub mora da raščisti odnos s navijačima-pojedincima, koji izazivaju incidente i prave ogromnu finansijsku i sportsku štetu, i da ne vidim sebe u njemu, ako se taj problem ne riješi.

Treba reći da se situacija u velikoj mjeri popravila i da nije bilo incidenata i skandala na prethodnim utakmicama. Međutim, navijači su nakon završene utakmice sa Kolubarom pozvali ‘igrače na raport’ što je potpuno neprihvatljivo, da bi situacija danas kulminirala kada je njih nekoliko započelo raspravu s kapitenom Klajićem i na kraju ga napalo i polilo vodom”, stoji u pisanoj izjavi Mozzart Sportu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *