TOP VIJESTI

Nemanja Mijušković kao kapitenMiedz Legnice podigao pehar prvaka 1. Lige Poljske

Velika čast za crnogorskog internacionalca Nemanju Mijuškovića koji je kao kapiten predvodio svoj tim do titule prvaka Prve lige i povratak u Ekstraklasu u sezoni 2022/23


Kakva je statstika Legnice ?

Tim iz Donje Šleske pomeo je konkurenciju u 1. ligi. Nakon 31. odigranih kola , Legničani imaju 68 bodova na kontu. To je čak jedanaest bodova više od Arka Gdynia, drugog na tabeli. Do sada su igrači Wojciecha Lobodzinskog izgubili samo tri prvenstvene utakmice, dok su dobili čak 20 utakmica.

Legničani su bili u eliti u sezoni 2018/19 , ali su nakon godinu dana ispali u Drugu ligi , ali evo posle tri godine ponovo se vraćaju u elitu.


Ko je Nemanja Mijušković za one koji su manje pratili “njegov fudbalski put” ?

Početak u Crvenoj Stijeni zatim Budućnosti mladje kategorije gdje ga “prepoznaju” kao fudbalskog talenta skauti tada moćnog OFK Beograda gdje nastupa za selekcije U-16, U-17 i U-18 . Sa nepunih 18 dobija poziv Dinama Moskve i nastupa za njihov rezervni sastav dolaskom Miodraga Grofa Božovića počinje da trenira sa prvom ekipom sa takvim fudbalskim imenima kao što su Kevin Kuranyi i Andrej Voronin.

Dalji tok karijere Amkar Perm , Sarajevo , Rudar PLjevlja , Vardar ,Taraz , Tosno i FC Hermannstadt

Ovo je peti pehar za Mijuškovića u karijeri , do sada je je osvajao tri titutule šampiona dvije sa Vardarom u Makedoniji i treću sa iz Pljevalja u Crnoj Gori. Sa ekipom Tosno osvojio je Kup Rusije.

Za ekipu Miedz Legnice nastupa već treću sezonu i za to vrijeme upisao je 95 utakmica i 13 postignutih golova od toga sedam u aktuelnoj sezoni .


Ako želite da pratite Nemanju njegov profil je ovdje.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *