TOP VIJESTI

Nikola Janjić “U Osijek me privukla zdrava sredina, borba za trofeje i Nenad Bjelica”

Nikola Janjić je najprijatenije iznenadjenje na pripremama Osijeka .

Mladi reprezentativac Crne Gore ugodno je otkriće priprema Osijeka u Svetom Martinu na Muri nakon kojih ga je Nenad Bjelica odlučio ostaviti u prvoj ekipi.

Jedan od onih iz plejade mladih igrača koje je Nenad Bjelica vodio na pripreme u Sveti Martin na Muri, a koji će ostati dio prve ekipe  Osijeka u sljedećoj sezoni, je Nikola Janjić, 19-godišnji Crnogorac, donedavni član Sutjeske iz Nikšića


“Janjić je crnogorski mladi reprezentativac i veliki talent. Njegov klub je insistirao da ostane s njima do kraja sezone jer im je vrlo važan igrač. Može igrati na obje krilne pozicije te biti središnji vezni igrač”, opisao je Janjića trener Osijeka odmah po potpisu ugovora. Sada ga je dobio u trening i odmah se uvjerio u istinitost svega što su mu pričali za ljevonogo krilo.

“Janjić će ostati s nama. Tu nemam nikakve dileme”, rekao nam je Bjelica u Svetom Martinu na Muri .


Prvi utisci Janjića u Osijeku ?

“Od prvog dana su me prihvatili sjajno. Suigrači su dobri, atmosfera u ekipi je radna, ali ima prostora za opuštanje. Prije nego sam se priključio ekipi bio sam dva puta u Osijeku. Na potpisu ugovora i na utakmici protiv Šibenika. Ono što sam vidio tada, sada sam doživio na ovim pripremama. Sve je kako treba biti”.


Šta kažu navijači Osijeka o njemu ?

Janjić čije su dobre igre na pripremnim utakmicama oduševile navijače Osijeka. Nije igrao puno, ali vidi se potencijal. Prednost mu je igra na više pozicija. Krasi ga probojnost, odlična lijeva noga. Lijepo je primljen nakon utakmice protiv Austrije Klagenfurt u kojoj je bio blizu svog prvijenca za “bijelo-plave”.

“Drago mi je što čujem pozitivne reakcije od navijača. Svaćam to kao pritisak, ali onaj pozitivni. Onaj koji te tjera da ideš korak dalje u odnosu na ono juče. Mislim da se mogu nositi s time. Dobro je krenulo, svakim treningom ide na bolje”.

Do transfera je došlo zahvaljujući odličnim vezama Nenada BjeliceJanjićev agent Miloš Pavičević ga je preporučio, u Osijeku su ga skenirali kroz puno utakmica i upalili zeleno svjetlo.

“Bilo je pitanje trenutka kada će me Sutjeska prodati jer se puno klubova interesovalo . Od ovih u regiji pa do onih u Evropi. Nisam robovao imenima klubova već sam želio izabrati sredinu koja će mi ponuditi plan za razvoj. Nakon svega, zajedno smo odlučili kako je Osijek taj klub”.

Pitamo Janjića što je presudilo u odluci da je Gradski vrt idealna sredina za njegov razvoj.

“Osijek mi je ponudio kompletnu sliku onoga što sam tražio. Dakle, zdrava sredina s visokim ambicijama. Borba za trofeje. Kvalitetan kadar koji će mi dati dodatan podražaj kroz treninge i utakmice. Čuo sam da je grad lijep, da su ljudi srdačni. Na kraju tu je i Nenad Bjelica za kojeg sam čuo sam riječi hvale s kojim god igračem sam pričao. Zna doći do igrača, dati pravi savjet u pravom trenutku. I to sam već osjetio na ovim pripremama. Kada se sve uzme u obzir, nije bilo bolje prilike od Osijeka”, objasnio će Janjić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *