MERDIJANBET 1.CFL TOP VIJESTI

NOVI MURAL NA STADIONU MORNARA

TREĆI BARS-OV MURAL NA ZIDU GRADSKOG STADIONA

 

Kao i prethodna dva, i ovaj predstavlja znamenite Barane koji su djelovanjem i životnim stilom obilježili dekade prošlog vijeka. Likovi četiri najpoznatija fudbalera koje je Bar iznjedrio, i koji su stekli kultni status među ljubiteljima „najvažnije sporedne stvari na svijetu“, krase zid istočne tribine stadiona:

Radovan Lale Bokan – prvi igrač iz Bara koji je bio stalni član više jugoslovenskih prvoligaša, Danilo Delibašić – po anketama najbolji fudbaler FK „Mornar“ svih vremena, Anto Radović – dvodecenijski kapiten „Mornara“ i Miki Mašanović – legenda fudbala i uopšte grada pod Rumijom.

 

 

„Drago mi je što su ljudi iz Sportsko-rekreativnog centra prihvatili ideju da četvorica najpoznatijih fudbalera koje je Bar imao u poslijeratnom periodu dobiju svoje murale. Nadam se da će svi navijači uživati u ovome, jer je riječ u ljudima koji su sportska istorija ovog grada“, kazao je selektor bARS-a Željko Milović.

 

Ovaj mural se stilski razlikuje od prethodna dva jer je, kako kaže koautor Husić, to tematika zahtijevala.

„Frano i ja smo odlučili da murale odradimo drugačije od prethodnih, zato što je u pitanju stadion i trebalo je da se uklope u navijački senzibilitet i duh ʼMornaraʼ. Koristili smo svijetloplave, tamne i crne tonove da bismo murale uklopili u klupske boje, u ambijent“, zaključio je Husić.

Članovi porodica ove četiri fudbalske legende izrazili su zahvalnost na ovom gestu i inicijativi selektora Milovića, ističući da je za sve njih ovo bio poseban dan.

 

IZVOR: BARINFO.ME

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *