Periša Pešukić odlazi iz Jermenije

Crnogorski defanzivac Periša Pešukić, 26-godišnji fudbaler, neće nastavljati saradnju sa jermenskom ekipom Urarte i slobodan je u izboru nove sredine.

 

Karijera u Crnoj Gori

 

Nekadašnji desni bek Zete, Bratstva, Rudara iz Pljevalja, Budućnosti iz Podgorice i Partizana, Pešukić je svoj fudbalski put započeo u rodnoj Crnoj Gori. Tokom svoje karijere u domovini, Pešukić je stekao reputaciju pouzdanog defanzivca, što mu je omogućilo transfer u Partizan.

Period u Partizanu

 

Član beogradskih crno-bijelih Pešukić je postao u ljeto 2019. godine, nakon što je prethodno cijeli dotadašnji dio karijere proveo u Crnoj Gori. 

Nažalost, u Partizanu nije dobio pravu šansu. Za klub iz Humske, Pešukić je do rastanka sa klubom, u ljeto 2021. godine, odigrao samo dva zvanična meča. U međuvremenu, išao je na pozajmice u Budućnost i Novi Pazar.


 

Izazovi u Jermeniji

 

Po odlasku iz Partizana, pola godine je bio bez kluba, nakon čega se preselio u Iskru iz Danilovgrada, za koju je nastupao prije novog dolaska u Novi Pazar. U jermenskom klubu Urarte iz Jerevana, Pešukić je odigrao 16 utakmica i postigao jedan gol. Urarte je završio sezonu na četvrtom mjestu, čime se plasirao u kvalifikacije za Ligu Konferencija. Klub se takmičio u jakoj konkurenciji, sa pet jermenskih reprezentativaca i još 12 stranaca iz raznih dijelova svijeta, od Nigerije do Ukrajine.

Budućnost Karijere

 

Sada, kao slobodan igrač, Pešukić ima priliku da izabere novu sredinu i nastavi svoju karijeru. Njegovo iskustvo u domaćim i međunarodnim ligama čini ga vrijednim pojačanjem za mnoge klubove. 


Periša Pešukić

Season From To
23/24 FC Urartu Novi Pazar
22/23 FK Iskra Novi Pazar
21/22 Without Club FK Iskra
21/22 Partizan Without Club
20/21 Novi Pazar Partizan
20/21 Partizan Novi Pazar
19/20 B. Podgorica Partizan
19/20 Partizan B. Podgorica
19/20 B. Podgorica Partizan
18/19 Rudar Pljevlja B. Podgorica
17/18 Zeta Golubovac Rudar Pljevlja
16/17 FK Bratstvo Zeta Golubovac
16/17 Zeta Golubovac FK Bratstvo
15/16 Golubovac U19 Zeta Golubovac

  • TOP VIJESTI

Rade Bulić preuzeo Rudar, cilj vraćanje u Prvu ligu

June 22, 2024

Pljevlja, 22. juni 2024. - Radosav "Rade" Bulić, nekadašnji vezni igrač Crvene zvezde i klubova u Srbiji, Rusiji i Poljskoj

Miljan Radović "sklapa"  turbo Sutjesku , treba da potpišu 4 nova igrača

June 21, 2024

Prema nezvaničnim informacijama, trener Miljan Radović je odlučio da u ovom prelaznom roku pojača Sutjesku mlađim igračima.

Šok u Mostaru: Petrović više nije trener Zrinjskog

June 20, 2024

S obzirom na činjenicu da je iza Petrovića uspješnih šest mjeseci na klupi Plemića

Dečić otputovao na Zlatibor , dva nova fudbalera u ekipi

June 20, 2024

Fudbaleri Dečića otputovali su na desetodnevne pripreme na Zlatibor, kako nezvanično saznajemo. Na listi putnika  su dva nova lica koja bi trebalo da budu buduća pojačanja tima.