INO. FUDBAL

Poznata menadžerska agencija preuzima FK Berane na pet godina

Predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović i potpredsjednik Damjan Ćulafić ugostili su fudbalskog menadžera i vlasnika firme „Niagara Sports Company“ Endija Baru, kojem je Fudbalski klub (FK) „Berane“ povjeren na upravljanje u periodu od pet godina.

Ko je u svijetu fudbala „Niagara Sports Company“ ?

Endi Bara je nekadašnji fudbaler, a danas veoma uspješan fudbalski menadžer. U svijetu fudbalskih transfera proslavio se kada je 2014.  godine doveo mladog reprezentativca Španije Danija Olma iz “Barselone” u zagrebački “Dinamo”. Olmo je kasnije prešao u njemački “Lajpcig” za 22 miliona evra plus bonusi koji se aktiviraju na različite načine.

Klijenti Bare i njegove kompanije su napadač “Juventusa” Alvaro Morata, Tiemu Bakajoko (igrač ”Milana” na pozajmici u ”Čelziju”), Džonatan Ikone koji je nedavno prešao iz “Lila” u “Fiorentinu”, itd.

Na sajtu lokalne uprave je objavljeno da je na sastanku, kojem su prisustvovali i saradnici poznatog evropskog fudbalskog menadžera, izraženo zadovoljstvo što je u Beranama, konačno, pružena prilika za ulaganje inostranog kapitala u sport, s uvjerenjem da će to u naš grad donijeti i evropske standarde u sportu.

Vlasnik menadžerske firme sa kojom će Opština Berane zaključiti ugovor o sponzorstvu i upravljanju FK „Berane“ je izložio detaljno svoje sportske i poslovne planove, sa posebnim akcentom na omladinsku školu fudbala i fokusom na viziju da fudbalski klub bude standardni prvoligaš.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *