Uncategorized

Rudar po kiši polako hvata zalet za nastavak sezone

Rudari ne pamte okupljanje u januaru bez snijega

Poslije pet sedmica pauze fudbaleri Rudara ponovo su okupili na stadionu pod Golubinjom. Ono što je interesantno ni legenda kluba, Muhamed Gerina, koji je i nakon odlaska u penziju bio na okupljanju igrača ne pamti kada je Rudar počeo u januaru pripreme a da teren nije bio prekriven snijegom. Prvi trenig na pomoćnom terenu u Borovici Pljevljaci su odradili po kiši.

Za razliku od poslednjeg okupljanja na treningu nije bilo: Dušana Živkovića, Stefana Nikolića, Hiroki Harade, Jovana Vujisića, Marka Burzanovića, Stefana Janjića i Uroša Bulatovića koji više nisu u Rudaru, a kako je rekao sportski direktor Željko Tomašević najvejrovatnije više neće biti odlazaka iz kluba.

U Pljevlja su vratili naš nekadašnji kapiten Nemanja Kartal kao i Velizar Janketić. Pored njih došao je dvadestjednogodišni Stefan Radojičić koji je bio kapiten omladinaca Čukaričkog, sa trenerom Aničićem sarađivao je u Železničaru iz Pančeva, a igra na poziciji centralnog defanzivca. Naravno sa njim neće biti zaključen spisak pojačanja.

Razgovaramo sa nekim igračima, ali ne želimo da gomilamo igrače, već, akako kaže trener Aničić, da dovedemo pojačanja. Razgovaramo sa dva domaća igrača i dva stranca, vidjećemo šta će biti, a odmah po realizaciji transfera domićete informaciju, kazao je Tomašević.

Na naše pitanje o igraču koga smo tek primjetili na okupljanju u restoranu stadiona Tomašević je rekao da se radi o igraču koji je na probi u Rudar, a o kome su čuli sve nejbolje.

To je momak iz Hrvatske Jakob Tarašenko koji je igrao u trećoj ligi Hrvatske za Segestu iz Siska i postigao 19 golova. Za ovog igrača interesovalo se nekoliko klubova iz elitne hrvatske lige, ali u dogovoru sa njegovim menadžerom, ovaj mladi fudbaler će probati da se izbori za staus prvotimca RudaraNaravno ukoliko trener Aničić procjeni da sa njim treba da potpišemo ugovor nećemo mnogo oklijevati, naglasio je sportski direktor kluba iz Pljevlja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *