TOP VIJESTI

Sjajne odbrane Carevića u dresu Vojvodine

Odolevala je dugo u subotu veče Vojvodina pred naletima Crvene zvezde na „Marakani“, ali je šampion do trijumfa stigao u poslednjim sekundama meča, kada je pobedonosni gol postigao Kings Kangva (2:1).

A, zasluge što su Novosađani sve do tog momenta imali pozitivan rezultat i bili za dlaku nadomak trećeg uzastopnog remija na gostovanju Zvezdi idu na račun golmana Vojvodine Lazara Carevića. Crnogorski reprezentativac je začarao gol i na kraju primio, uslovno rečeno, „samo“ dva pogotka, iz situacija kod kojih verovatno ništa ne bi mogli ni Kurtoa, ni Ederson, i ostali čuvari mreže koji su „krem de la krem“ evropskog i svetskog fudbala.

Čak 15 udaraca fudbaleri Crvene zvezde uputili su u okvir gola novosadske Stare dame, a u 13 navrata Carević je bio neprikosnoven.

Veoma sam zadovoljan kako sam branio, a posebno mi je drago što sam na ‘Marakani’ imao priliku da pokažem koliko umem, jer se uvek utakmice protiv Zvezde i Partizana najviše prate. Ostaje žal zbog tog primljenog gola u poslednjim momentima, jer je došao iz naše gluposti. Bilo mi je krivo, jer sam hteo da pobedimo Zvezdu u gostima i prekinemo njihov niz bez poraza. Ipak, zadovoljan sam svojim izdanjem, osećam se samouvereno i mislim da se to vidi i na terenu. Smatram da sam zaista branio na visokom nivou, a kod primljenih golova mislim da nisam ništa više mogao da učinim“, kaže Lazar Carević za Mozzart Sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *